Echte Kiwi's
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Antoine en Esther
07 Mei 2009 | Nieuw Zeeland, North Shore
7 mei
We zijn inmiddels echte Kiwi's aan het worden hier op het eiland.
Nadat we de camper hebben voorzien van vers water, de vies watertank hebben laten leeglopen, de wc hebben gereinigd.
voozien zijn van voldoende stroom vertrekken we vandaag naar de Noordkant van het eiland "Northland".
Als het goed is zijn we voorzien van alles faciliteiten om in de camper te leven de komende 2 dagen als dit nodig
mocht Zijn.
De planning is dus The bay of Ilands, het warmste gedeelte van NZ.
Hier is de herft inmiddels begonnen voor ons een aangename temperatuur maar voor de NZ-ers al aan de koude kant
want men loopt hier al met mutsen op!
Wij zitten relax in een shirtje met spijkerbroek en als de zon doorkomt verwisselen we deze voor een korte broek.
Oke op naar het warmste stukkie van het land dus, dat beloofd een lange zit te worden vandaag.
Vanuit Coromandel zakken we naar beneden via de M25, we passeren Tapu, Waiomu, Te Puru.
Links van ons worden we verblijd met het uitzicht op Thorton Bay, we besluiten even een stop te maken.
Dit uitzicht is weer de moeite waard om vast te leggen.
Op de stopplaats worden we warm welkom geheten door een NZ ouder echtpaar, Twan gaat (voor de verandering) een
uitgebreidt gesprek aan.
De NZ-ers zijn uitgesproken vriendelijk en gastvrij en dat geldt overigens ook voor alle ander reizigers uit
Canada, Australië die we onderweg al zijn tegen gekomen.
Links van ons worden we verblijd met het uitzicht op Thorton Bay en we zakken via de bergen af op de wat vlakkere
wegen.
In Thames (daar waren we eergisteren) maken we een stop om de camper te voorzien van diesel, en we gaan uitgebreid
boodschappen doen in de Pack'n Save. Een overweldigend assortiment komt ons tegemoet en we slaan behoorlijk in.
Met deze hoeveelheid aan lekkernijen en brood(nodige) boodschappen kunnen we de komende dagen wel doorkomen.
Rond de klok van 11.30 uur trekken we voort op de M25 door Auckland (de stad waar onze reis begon).
Onderweg maken we nog een klein foutje door gewoon door te rijden op de tolweg zonder hiervoor te betalen. We dachten
dat er op de snelweg een kassa zou zijn maar nee hoor daar waren we gewoon langs gereden links van de snelweg "blond...??",
gelukkig niet aangehouden dus we komen er goed vanaf (en goedkoop hahaha).
We blijven op de M1 om door te steken naar Orewa Beach, Warkworth, Wellsford, Brynderwyn, Waipu,Ruakaka om vervolgens
na 5,5 uur aan te komen in Whangarei.
Na alle mooie landschappen die we van de week hebben mogen bewonderen is deze weg eigenlijk vanaf Auckalnd vrij saai
te noemen (of raken we nu al gewend aan al het groene om ons heen??).
Veel beelden hebben we dan ook niet vastgelegd vandaag, maar oke er staat ons vanaf morgen weer
veel te wachten.
We zijn inmiddels echte Kiwi's aan het worden hier op het eiland.
mocht Zijn.
De planning is dus The bay of Ilands, het warmste gedeelte van NZ.
want men loopt hier al met mutsen op!
Dit uitzicht is weer de moeite waard om vast te leggen.
uitgebreidt gesprek aan.
Canada, Australië die we onderweg al zijn tegen gekomen.
wegen.
gelukkig niet aangehouden dus we komen er goed vanaf (en goedkoop hahaha).
na 5,5 uur aan te komen in Whangarei.
te noemen (of raken we nu al gewend aan al het groene om ons heen??).
veel te wachten.
07 Mei 2009 - 07:22
Romy:
Hee mam en papp
Oww hadden jullie geluk he
anders hadden jullie een flinke boete hoor
maar vedder alles goed met jullie
Hier met onzz alles okee
Ik ga zo nog naar de stad met mel
nou doe doegg
xjes hvj nooit vergeten
Roozje -
07 Mei 2009 - 07:26
Oma/Romy/melanie:
Alles gaat hier goed we hebben hier veel plezier met zijn alle
Gaat het met jullie vedder oke
Wij lezen elkedag jullie berichten en staan met onze mond open
xjes van onze drietjess
een dikke lik van Sem
en een kleine klouw van prices