Lange rit - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Antoine en Esther Weerde - WaarBenJij.nu Lange rit - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Antoine en Esther Weerde - WaarBenJij.nu

Lange rit

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Antoine en Esther

09 Mei 2009 | Nieuw Zeeland, Wellington

9 Mei Lange rit

Vanochtend om 7.00 uur ging zoals gebruikelijk in deze vakantie de wekker, nog even wat uitrekken en dan uit
de veren voor een ontbijt.
Het is al een vast ritueel geworden, rekken, al zitten op het bed de boel opvouwen/opruimen, kussens ombouwen,
tafel monteren en klaar!
Gisterenavond hebben we al een uitgereide douche beurt genomen dus het is een kwestie van in de kleren jumpen.
Nog even een stevig ontbijt alvorens we vertrekken en dan oppad.
We gaan vandaag alleerst naar het Waipoua Forest, maar voordat we daar zijn moeten we eerst vertrekken vanuit
Kerikeri.
Kerikeri is "de fruitmand"van NZ, hier wordt veel fruit geteeld en vandaar dat er dan ook tamelijk veel jeudigen
rond lopen in dit gebied voor de teelt.
Op de rustpaats van To 10 Holiday Parks waar we stonden vanacht was het dan ook bommetje vol met plukkers.
We hebben een lange rit voor de boeg vandaag, maar ach de laatse dagen tellen en we hebben nog wat in de plannig.
Vanuit Kerikeri gaan we M12 richting Kaikohe, Taheke, Oponini, Omapere, Waimamaku dan nog 20 km sturen naar het
Waipoua Forest.
Hier luchen we eerst even in de camper om daarna naar de beroemde boom te lopen.
In het Waipoua Kauri Forest gaan we voor het bekijken (en natuurlijk fotograveren/filmen) de Tane Mahuta "Lord of the Forest",
dit is een 51 meter hoge en 13 meterbrede boom (beschermde kauori boom). Twan is hier zo leuk geweest om achterop de
autoruit (deze is namelijk behoorlijk smerig)" Esther 40 jaar NZ"te schrijven, we krijgen dus menig reactie onderweg.
Vanavond maar even de ruiten soppen!
Via Katui zakken we af naar Trounson Kauri Park, Kaihu, Dargaville, Te Kopuru, Ruawai, Matakohe, Paparoa, Maungaturoto op
Brandewyn.
Het is inmiddels 14.00 uur en we hebben alweer veel landelijk schoon mogen aanschouwen.
We gaan weer richting de grote weg op Auckland, maar eerst passeren we Wellsford en Warkworth. Het is overal uitgestroven
stil, je kan merken dat het weekend is. In Warkwoth gaan we voor een bak heerlijk caramel koffie "even de benen strekken"!
We overleggen wat we nog willen de komende dagen.......maandag moet een dag Auckland worden, dan hebben we dus nog de zondag
over voor een trip. Het liefste gaan we nog naar de Waitomo Caves, dus motto "doorsturen"!!!!
We rijden via Puhoi weer over de tollweg, en dit keer betalen we wel!
We noteren zelfs nog even het internetadres zodat we de eerste keer tollweg (2 dagen terug), misschien nog kunnen betalen
via internet.
Richting Auckland is het altijd druk met verkeer maar kan je wel goed doorrijden omdat je op de grote doorgaande weg zit.
Heerlijk nu kan de route kaart even aan de kant, en Twan kan de cmaper op de automatische piloot gooien "relax"!
Het weer is erg wisselvallig vandaag, dan een bui en dan de zon we zien dus regelmatig een fantastisch gekleurde regenboog
verschijnen.
Vanuit Auckland zijn we afgezakt met de M1 naar Manukau.
Bij Hunty maken we een pitstop om de camper weer even te voorzien van de broodnodige etenswaren.
We stoppen bij een Countdown, deze zijn geopend van 7.00 tot 22.00 uur en voozien van de meeste lekkernijen. Voor vandaag
scoren we een heerlijke uiensbroodjes, gegrilde kip, stokbrood, yoghurt saus om te dippen en kokos muffins. Wij kunnen vanavond ons zelf
weer verwennen met een makkelijke hap!
Aangezien het al tegen 18.00 uur loopt hebben we trek en beginnen we alvast aan het uienbroodje op de vuist "hmmm".
In Hamelton aangekomen is het een drukte van jewelste in de straten, de stad is groter dan we dachten. Aan onze recherzijde
zien we een mega stadion, en vele supporters lopen via de stad die kant op. We gaan nog even opzoek naar een internet-café
maar na drie kwartier zoeken geven we het op. We draaien om want bij nader lijkt het onsniet verstandig om de camper midden
in de stad te zetten voor het "wild camperen", we keren dus om.
Onderweg hebben we een zeer groot winkelcentra gezien aan de rand van Hamilton, daar gaan we parkeren en overnachten.
We verwachten geen problemen, maar het lbijft altijd spannend "mag je er nou wel/nie staan".
We zijn moe van de lange auto trip en ons maakt het niks uit!
Gordijenen dicht, voedsel op de tafel, eten, benen strekken, de route voor morgen plannen en tukken maar!